Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

07 mars 2009

Öfvre Adolfsberg, 1-3 (0-0)

Lördagen bjöd på säsongens tredje riktiga träningsmatch. Den här gången mot division 4-gänget Öfvre Adolfsberg. Trots en del sjukdomar och vilande spelare mönstrade Kil en stark trupp och första halvlek visade också prov på styrka. Mållöst i halvlek och återigen bevisades att försvarsspelet har goda kvaliteter redan. Däremot är det ännu lite uddlöst framåt, men med ett stabilt försvar kommer anfallsspelet automatiskt vad det lider. Det kan månhända låta lite paradoxalt att försvarsspelet fungerar bra, när det totala antalet insläppta mål hittills är nio. Andra halvleken idag blev nämligen ganska målrik och slutresultatet skrevs så småingom till 1-3, efter att Bajan målat för Kil.

Men redan på måndag väntar en ny chans att spräcka vinstnollan. Då blir det bortamatch mot ytterligare ett division 4-lag, IFK Motala.

Inga kommentarer: