Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

05 mars 2009

Tarzan - tuffare än somliga tror

Jan "Tarzan" Fransson, svensk mästare i Öster 1968.

Var det någon mer som hörde Jocke Björklund på radiosporten häromdagen? Ämnet var något i stil med "de brutalaste skadorna du sett på en fotbollsplan". Björklund kändes som rätt man att fråga, han har nog trots allt kommit rätt nära en och annan skadad spelare... Hur som helst, efter att pliktskyldigast ha nämnt såväl Brolins som Henke Larssons mindre trevliga benbrott så kom han till slut till dräparen. Pappa Kalle Björklund, som vid tidpunkten för händelsen var spelare i framgångsrika Öster, berättade för sin son om en händelse hemma Växjö på 60-talet. Notoriske mittbacken Jan "Tarzan" Fransson kom i halvtid fram till tränaren Vilmos Varzegi och undrade om han kunde få byta position, och lira i anfallet i den andra halvleken. Tränaren blev minst sagt överraskad och undrade hur det kom sig att "Tarzan", som så gott som aldrig varit över mittlinjen i hela karriären, plötsligt skulle upp i anfallet och irra. "Tarzan" svarade lugnt och sansat:

- Jo, jag fick en smäll över benet i första halvlek. Och nu tror jag att det är av.

Som ni förstår var "Tarzan" en mycket klok spelare och hade sedan många år insett att det var mycket lättare att trippa runt på topp, jämfört med att stångas i de bakre leden. När benet sedan undersöktes efter matchen så var det mycket riktigt av.

Skam den som gnäller på träningen ikväll!

Inga kommentarer: