Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

03 november 2009

Span på Karlslund

Var och tränade med Karlslund igår. Vilket låter mycket flaschigare än vad det var. Men hade i alla fall fått chansen att med ett "s.k. avdankat" ihopplockat lag möta Karlslunds U-lag inomhus för att träna dem inför en viktig fotbollsturnering. Vi i det "gamla" laget hade faktiskt endel namnkunniga spelare med förflutet från klubbar högt upp i seriesystemet. Problemet var väl bara att alla inte var lika vältränade nu som då... Vi fick äran att spela i Kalrslunds blå matchställ med en inhyrd keeper. I motståndarna var några med från när vi mötte dem i våras, men även vissa spelare som i år fått chansen att spela i div. 1. Som man från början kunde tro så fick vi stryk. Men det var inte med mycket och spelet var absolut inte ojämnt. Snarare så var det så att vi var otroligt ofarliga framför mål. Det viktiga för min del var ändå inte hur det gick utan att se och försöka analysera hur Karlslund gör för att få ett lyckat inomhusspel. Egentligen är det bara två saker som gör att de vinner över oss. Och det är två saker som vi absolut skulle kunna ta med oss och på så sätt kanske kunna skörda stora framgångar under höstens futsalspel.

1. Rörlighet! De var hela tiden på tårna under spelet, och orkade de inte det så bytte de. Man spelade MAX 1 minut innan man bytte. På så sätt orkade de hela tiden ha ett högt tempo i spelet. Deras forward gjorde hela tiden nya löpingar och stod aldrig stilla.
2. Försvarsspelet! När en back hänger med i anfallet gäller det för våra anfallare att följa med så att de inte blir övertaliga. Man spelade inte man - man man men man såg alltid till så att någon annan hade ens gubbe innan man släppte honom.

Lätta saker, men effektiva saker!

Inga kommentarer: