Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

30 november 2009

Koll på läget i klubben

Som ledare så är man så inne i de förändringar och de aktiviteter som händer i laget och i föreningen att man ibland glömmer att meddela alla andra. Och då är det inte alltid så lätt som spelare att hänge med på allt. Därför kommer en kort resumé kring olika områden som kan vara intressant att veta om:

Inomhusfotboll: December ut kommer vi att träna som vanligt, vilket innebär att vi kommer att fortsätta med träningsturneringen på torsdagar (vi förutsätter att vi får träna fotboll men vi får vara beredda på omställningar) och lördagar. Vi fortsätter med frivillig träning på tisdagar. I övrigt kommer vi att spela 3 matcher till innan futsalserien är slut. Dessa matcher kommer att spelas i december (se schema på hemsidan). Om vi lyckas komma topp 4 i serien så kommer vi att stanna kvar i serien nästa år och spela slutspel i idrottshuset. Om vi kommer 5:a så kommer vi att få spela slutspelet i idrottshuset denna säsong men åka ner till division två nästa år. Om vi mot all förmodan kommer på 6:e plats så blir det inget slutspel och div 2 nästa år. Träningstider kommer att stå på hemsidan. Vi är dessutom anmälda till AIF-cupen.

Utomhusfotboll: Vi kommer att börja köra ute i mitten på januari, beroende på när AIF-cupen spelas. I början kommer vi att ha ett fys pass på Risbergska (ser ut att bli på måndagar), vi kommer att ha ett pass på teknikplan på Karlslunds Arena (blir tisdagar). Och som det ser ut nu kommer det att bli på grus, förmodligen Vivalla på torsdagar. Vi jobbar för att få konstgräs på torsdagar tillsammans med KIF f-17, men ännu är inget bestämt. Vi kommer att börja med träningsmatcher i mitten av februari (vi håller på att sätta schemat nu) vilket innebär att träningsschemat kommer att se lite annorlunda ut efter det, mer om det när vi närmar oss. De träningsmatcher som är bokade står på hemsidan.

Ledarstaben: Som vi alla vet så är Micke och Daniel klara tränare. Uffe tillsammans med Carina kommer att vara lagledare/materialare. Roland och Martin kommer att bli div. 8 lagledare tillsammans med Manne, dessa kommer att presenteras lite längre fram. Målvaktstränare är under arbetsfas och kommer att presenteras nästa vecka. Det vi vet är att vi kommer att ha minst en tränare under kommande säsong.

Team Sportia: Idag fastställdes en Nerikes Kil profil på Team Sportia. Det innebär att vi har en egen kollektion av träningskläder i våra färger där vi har rabatterade priser. Mer info om detta kommer efter nyår. I slutet av vecka 10 kommer vi även att ha en sko dag på Team Sportia där vi kommer att få köpa olika märken av skor till bra priser.

Spelare: Som ni vet så är vi många spelare i truppen. I dagsläget är inget fastställt om hur truppen kommer att se ut och den kommer inte att fastställas förrän i februari. Det vi vet är att vi har några som är intresserade av att komma in i truppen. Många av dessa är även intressanta för oss men vi kommer att vänta med att skriva med spelare för att kolla över truppen. Ni som redan är Kil-spelare går först! Vi kommer att signera med några få innan februari. Anledningen till det är att de är spelare som vi varit i kontakt med länge och som har någon form av kontakt med klubben sen tidigare.


Så här kan det se ut på ett fys pass i slutet av januari.


Så här kommer det att se ut tills mitten av januari.

Nu är ni aningen mer uppdaterade (förutom Marklund som inte lärt sig om internet än). Mer info kommer längre fram när mer saker är klart.

Inga kommentarer: