Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

21 november 2009

Pigga fötter

Red. gjorde i dag en spaning på dagens träning i Vivallahallen dit 40 pigga fötter hade sökt sig för att försöka tillskansa sig bättre bollbehandling samt en julskinka. Tempot var det inget fel på i den kanske något ostrukturerade gladfotboll som spelarna bjöd på. I ett försök att summera träningen så vill vi dela några utmärkelser till ett antal spelare:

Dagens hårdaste skott: Magnus K tog för kung och fosterland, träffade stolpen som höll på att knäckas och tog själv returen med ett nästan lika hårt skott upp i nättaket. Snyggt!

Dagens tvåfotare: Marklund briljerade med ett par bländande tvåfotare som skickade upp motståndarna på läktaren för att köpa en vurst med surkål.

Dagens målchans-skapare: Johannes kom till målchans i stort sett en gång i sekunden när han var på planen. Starkt att komma till alla dessa lägen.
Dagens målsumpare: Just ovan nämnda Johannes som brände alla lägen han så fint kom till :)
Dagens räddning: David limmar ett halvhårt skott rakt framifrån vilket ledde till att han föll bakåt rakt på rumpan. Inte mycket air-bag där. Aj! Han har fattat att det handlar om en skinkturnering.

Dagens snurrfint: Anton C visar prov på strålande teknik i ett anfall som han dessutom själv får avsluta med att förpassa bollen i nät. I detta fall tror jag att det andra laget drog till Deiles gatukök för mosbricka med extra räksallad.

Dagens anfall: Se ovan.

Dagens rappaste fötter: Yim såg oroväckande alert ut med kvickt steg och snygga kombinationer.

Dagens hemjobb: Magnus K igen. Denna gång en långrusning över hela planen, vräker sig in framför bollföraren, tar bollen och skickar upp den i ett anfall som leder till mål.

Dagens snällaste: Patrik A som i dag var from som ett litet lamm. Han till och med erkände en regelöverträdelse vid ett tillfälle. En orsak kan ha varit att han inte hade Tobbe att var ful emot i dag.

Dagens tränare: I frånvaron av ordinarie coacher gick Uffe E in och styrde upp dagens träning med pondus och tydlighet.

Dagens kommentator: Magnus B som blev mer eller mindre tvingad av sin 3 1/2 åriga son Adam att högt kommentera allt som hände, med ganska skralt resultat.

Dagens kaffetant: Robban provade taktiken att koffeinförgifta motsåndarna innan match. Funkade sådär men var väldigt gott.



Anledningen till att alla springer så mycket???






1 kommentar:

Daniel sa...

Bra att vi har några stand in som täcker oss när vi måste jobba och krya på oss. Bra jobbar grabbar!