Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

01 november 2009

Rustning av Hallskogsvallen?

Många av oss älskar vår fantastiska hemmaarena Hallskogsvallen, men givetvis skulle det finnas vissa saker som man skulle vilja ändra på. Vårt utlandsteam har varit och tagit pulsen på några kända arenor ute i världen för att hitta inspiration och se vad som skulle kunna göras för att höja vallens rykte. Syftet med resan har inte varit att ta reda på hur många åskådare arenan tar osv. Utan vi ville gå bakom stängda dörrar, innanför västen för att verkligen se hur en "riktig" arena är uppbyggd. Detta är vad vi fann:

Vår älskade nationalarena: Råsunda, Stockholm

1. Direkt till höger om spelaringången har vaktmästaren sitt kontor. Om du har tur (vilket vårt nyhetsteam hade) så kan du där inne få känna på en gul fotbollsstrumpa med blåa ränder som är sönderklippt, blodfärgad vid hälen och alldeles stel. Den tillhörde en gång år 1995 Tomas Brolin när han vred sin fot allvarligt och i princip förstörde sin karriär.
2. Omklädningsrummen är uppbyggda i tre rum. När du kommer in i det första tar du av dig alla kläder, går genom duschrummet till ett tredje rum där dina matchkläder hänger. Efter matchen går du in i det tredje rummet igen. Tar av dig matchkläderna, in och duschar och ut igen i det första rummet där dina privatakläder hänger, fiffigt!
3. Spelarfruarna har alltid ett speciellt reserverat bord inne i restaurangen på alla sveriges hemmamatcher.


Stadio Giuseppe Meazza - San Siro, Milano


1. Om du inte är italiensk medborgare och inte har med dig ditt pass till arenan så släpps du inte in.
2. Vid de flesta hemmamatcher för antingen Milan eller Inter så är det en minimarknad utanför arenan. Där är ena sidan av marknaden blå/svart, och den andra röd/svart.
3. Om du väljer biljetter på ståplats så får du vara beredd på att allt är ståplats. Även toaletterna, både på herrarnas och damernas. Frågan är bara vart hålet i golvet leder?
4. Om man beställer varmchoklad att dricka i paus för att värma sig så var beredd på att du får det. Man smälter nämligen ner chokladkakor som sedan blir till dryck. Sliskigt men smaskigt.


Camp Nou, Barcelona


1. Pressen (som vi) fick som en liten fålla att stå i inne på innerplan precis till höger om motståndarlagets avbytarbås. En "dålig" match är det bara ett 30 tal reportrar där. En bra match är det många fler.
2. Om man ska till läktarna högst upp är det många trappor att passera.
3. Direkt efter matcherna kommer vakter och ser till så att alla går därifrån. Anledningen är att det är många som vill vara kvar och njuta av denna tomma arenan.

Maracana Stadium, Rio de Janeiro


1. För att komma in på stadion så kroppsvisiteras alla killar medan alla tjejer får gå in.
2. Utanpå är hela stadion rund. Så är även gräset på innerplan. Det finns inte en ytan innanför läktarna som det inte är gräs på.
3. Omklädningsrummen är under jord vilket innebär att när spelarna kommer in så får de gå genom spelaringången som öppnas via en lucka i ena hörnet av innerplan.
4. Runt hela innerplan står vakter med gevär.
5. Man har varit tvungna att göra extra mjuka sittplatsstolar eftersom de har en tendens att bli inslängda på plan om resultatet inte blir som publiken vill.
6. Utanför arenan kan man inte se vem som håller på vilket lag. När man kommer in på arenan så tar alla på sig de färger som tillhör deras lag. Efter matchen tar alla av sig färgerna igen och du kan inte se på deras ansikten om de är glada eller ledsna. Anledningen till detta är att om du hamnar med fel färg på fel plats så är du körd.

Har detta givit dig några idéer till Hallskogsvallen? Kanske något vi skulle kunna införa eller bygga? Hör gärna av er om idéer. Annars over and out för denna gången.

Inga kommentarer: