Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!

besöksräknaren

29 april 2009

Torsk med mersmak

Gårdagens debut i division 5 såg länge ut att bli en match att minnas. Efter 45 minuter hade Kil 0-0 och började få ett ordentligt grepp om händelserna. Flera frilägen i första halvlek gav gott om hopp om att spräcka nollan i andra halvlek. Tyvärr blev det precis tvärtom. Efter halvannan minut in i andra är det Frövi som spräcker nollan när en hörna på ett mirakulöst sätt letar sig igenom en kompakt mur vid första stolpen och går rakt i mål. Surt och dessutom början till fallet. I andra halvlek orkar vi inte stå upp på samma sätt som i första och vi faller in i Frövis låga tempo och långbollande. Något som de är vassare än oss på den här kvällen. När "domaren" blåser i pipan efter 90 minuter hade det stått 4-1 på resultattavlan, om det funnits någon. Men siffrorna stämmer likväl och lär väl stå i svart mot vitt i dagens NA.

Förlusten må svida men alla som var på plats, antingen på plan eller vid sidan av, kände nog att vi har i femman att göra. Att många lag kommer att få det riktigt jobbigt med Kil i år. Inte minst hemma på Hallskogsvallen. Där kommer vi inte tappa många pinnar den här säsongen. Om ens några!