Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

05 april 2009

För varje förlust kommer vi allt närmare första segern.

Adolfsbergs IK huserar till vardags i division 3. Det innebär tufft motstånd även om man ställs mot ett B-lag. Och när B-laget dessutom är spetsat med närmare en handfull killar som i fjol tog plats i representationslaget så blir det inte enklare.

"Vi mötte ett lag som var fysiskt starkare än oss, som hade ett högre tempo i kroppen och som hade ett väl intränat spelsystem. De malde sönder oss, men vi stod ändå upp bra."

Den beskrivningen kommer många andra seriekollegor att kunna skriva under på när de tagit stryk av Kil i ligan. För tar vi lärdom av dagens förlust så kommer vi att mala sönder våra framtida motståndare på samma sätt och spela efter vårt system lika systematiskt.

Kil bjöd upp till kamp och det dröjde närmare 50 minuter innan nollan spräcktes. Till slut fick vi dessutom tröstmåla efter att Falken gjort en perfekt djupledslöpning och därefter jobbat fram bollen till en fristående Rikard som trots trötta ben orkat hela långa vägen (på Karlslunds Arena är det verkligen lite extra långt också) in i straffområdet. Det visar på att det finns lite moral i laget trots allt. Och slutresultatet 1-4 är helt okej mot ett halvt division 3-lag kryddat med ett gäng unga killar som också vill ta plats i sitt A-lag.

Och som någon sa; titta på hur många av de på förhand tippade topplagen i Allsvenskan har försäsongat. Elfsborg tog till exempel stryk mot såväl GAIS som Trelleborg och Häcken på försäsongen. Och det vet ju alla med lite fotbollskunskaper att det inte kommer att upprepas i serien!

Inga kommentarer: