Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

07 februari 2010

Träning på allsvensk mark



Idag tränade Kil på allsvenska Behrn Arena. En träning som faktiskt var upplagd precis som en allsvensk träning, med övningar hämtade just från allsvenska ÖSK. Det enda som skiljer Kil´s träning från en allsvensk var nog tempot och kvalitén i spelet, samt att Kil har varm saft på träningarna. Det har inte ÖSK... Träning började med lätt uppvärmning med boll. Först runt plan sedan i en passningsövning. En övning som alltså är direkt tagen från ÖSK. En övning där det gäller att få bra fart på bollen, hitta tajming samt få ett bra tempo både med och utan boll. I början var spelarna en aning stirriga och inte visste vad de skulle göra men sen började övningen sitta fint och de flesta började komma in i tempot. Efter passningarna var det den obligatoriska kvadraten där vi idag fick skåda FEM härliga tunnlar.



Träningen fortsatte sedan med två olika spelvarianter. Den första där det gällde att hålla bollen inom laget på en halv halva. Det andra laget skulle med desarmerat antal spelare vinna över bollen till sitt lag och sedan vända spelet till "sin" planhalva. Det andra spelet var mer traditionellt med tre lag. Två spelade och ett var vägg. Sedan turades man om att spela och "vägga".



Träningen avslutades med snabba fötter och lite kortare löp. Efter att ha varit på plan gick alla in och körde ett kort styrkeprogram i omklädningsrummet.



Överlag var det en mycket bra träning. Alla 30 spelare på plats försökte hela tiden att göra sitt bästa och det krävs för att vi ska kunna hänga med i år. Det var ett högt tempo under hela träningen och allteftersom övningarna fortskred så började spelmönster att komma in vilket gjorde att i slutet av övningarna såg det oftast riktigt bra ut. Vi behöver dock träna på tillslag, tajming och snabba fötter. Men det kommer vi att hinna med under våren. Nästa träning syns vi på Karlslunds Arena.

En tankenöt till den tänkande: När jag tränade på Behrn Arena med Adolfsbergs IK så cyklade över hälften av spelarna till träningen. I Kil var jag ensam att cykla dit. Man behöver inte lägga någon vikt vid den tanken, men det är ändå värt att notera.

5 kommentarer:

Anton C sa...

jag ska cykla nästa gång ! :D

Emanuel sa...

men du är ju alltid ute och cycklar danne...

Matte sa...

Walid cyklade tror jag :)

Anton C sa...

varför tog inte du cykeln matte? :D

Matte sa...

Anton, ... jag tog bilen :)