Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

28 februari 2010

Mini träningsläger

I lördags var det KSK träningsläger på Hallskogsvallen. Vi började kl. 14.00 med löparskorna på för att springa en slinga på 4 km i det natursköna området. Vi fortsatte sedan med sju stycken 200 m intervaller där alla gjorde fina prestationer. Det var ingen som under någon del av loppen kom under dåliga tider, fint! För att ta ut den där sista energin så avslutades träningspasset med snörugby. En match som kom att stå mellan de gamla och de unga. Och som brukligt så visade det sig att gammal är äldst och att rutin är viktigt. Även om "junisarna" kämpade väl i det 60 cm höga snötäcket så vann gamlingarna komfortabelt med 5-2.


Här demonstrerar Anders fint hur man gör en touchdown.


Anton försöker göra samma sak men missbedömer bollen totalt...

Efter träningspasset var det skönt med dusch och mat. Dagens meny bestod av pasta carbonara med dryck och körsbärstomater. En fröjd får alla sinnen och en välbehövlig måltid efter träningspasset.


Här är spelarna i full gång i 5-kampen.

När maten var uppäten, bordet var städat och "junisarna" hade diskat så var det 5-kamp på programmet. Där hade tränarna bjudit in lekledare Magnus Bergman för att sköta spakarna. Spelarna delades in i två grupper där alla mötte alla i grenarna sjoelbak, bordshockey, couronne och biljard. Efter det dramatiska gruppspelet gick två segrare ur varje grupp in i slutspelet där man spelade en omgång Jenga. I första semifinalen var det Coach Wickström mot Gunningberg. En match som Gunningberg vann efter att Calmerfalk stötte till bordet så att bitarna for all världens väg och gjorde att Wickström förlorade. En svidande förlust och frågan är nu hur detta kommer att påverka Calmerfalks position i laget....:) I den andra semifinalen vann coach Kindgren övertygande över Robin Fernström. I finalen möttes nu alltså Gunningberg och Kindgren. I en match som avgjordes i 4 minuter bordshockey. En jämn match som tillslut vanns av Coach Kindgren som alltså blev dagens vinnare.


Spända ansikten i finalmatchen.

Övriga spännande saker som hände under dagen:
- Olle kom in på besök. Kul att se dig igen.
- Vi vet att det är sportlov men det var alldeles för dålig uppslutning under dagen. Det var för få deltagare och för få som meddelat att de inte kunde komma, SKÄRPNING!
- Chipsen var suveränt goda, speciellt de med bearnaisesås smak.
- Carina bjöd på mjuka sockerkakor med lingon i halvtid av 5-kampen. Lagets "bull-mamma" är helt underbar!
- Vi fick en ny tvättmaskin till denna säsong.
- Helt otippat så snöade det.
- Det var bra uppslutning av juniorerna, kul att ni kommer in i gänget.

Tack för en bra dag ni som deltog. Nu fortsätter vi och kört hårt de kommande veckorna.

Inga kommentarer: