Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

03 februari 2010

Årets första bollträning avklarad

Gräset var grönt, linjerna var vita och ljuset sken. Låter som en dröm men så var faktiskt första "riktiga" bollträningen för Kil i år. Detta kan ju bero på att vi tränade på Karlslunds Arena men ändå...

28 riktigt taggade spelare med stil var det som äntrande den aningen snötäkta planen för en träningen med fart, passningspel och smålagsspel i fokus. Träningen började med några varianter på passningsövningar för att komma igång och känna på bollen. Det började lite trevande och det märktes att det var ett tag sedan några rörde boll, men allt eftersom träningen gick så kom känslan i fötterna succesivt tillbaka. Efter passningarna kom den så efterlängtade och välkomna KVADRATEN. Återigen var det dags att vara snabb med fötterna. Några jublade och några fick skavsår på fotknölarna. Oavsett hur det gick så var nog de flesta glada över att äntligen få vara med i tunnelligatävlingen igen. Träningen gick vidare med olika varianter smålagsspel och hålla bollen inom laget. En kort paus för varm saft var det enda som hindrade alla spelare från att sprudla av glädje för att jaga en boll. Detta visade sig då det var bra fart och ett högt tempo på spelen. Ibland aningen högt för vårt eget bästa, men det är bara första bollträningen en gång per år. Efter spelvarianterna körde vi lite korta löp för att avsluta med ännu en typ av spelvariant. Denna gång var målvakterna med som tidigare under träningen blivit omhändertagna av vår nya målvaktstränare som igår gjorde sin första träning. Hans kommentar efter första passet var:
- När säsongen börjar kommer målvakterna att hata mig men vara grymt bra tränade!

Ett bra första pass är alltså över, detta är vad vi minns:
- Det tog 10 minuter av träningen innan Tomas blev erbjuden tränarjobb med syrianska som tränade samtidigt.
- Det tog 20 minuter innan Uffe blev erbjuden tjänst som materialare i Syrianskas a-trupp.
- Det tog 30 minuter innan Andreas stod i målet hos Syrianska för att hjälpa dem då de inte hade någon målvakt. Kul för "Lunkan" att få testa på lite högre tempo, men där lovar vi att det får stanna! Enligt Andreas själv var det bara den forna Kil provspelande Dennis Fransson som lyckades göra mål på honom.
- Vi lärde oss att juniorerna kan skjuta högt.
- Yim är snabb som vinden.
- Magnus och Walid lägger inte fingrarna emellan utan går fullt in i allt.
- Det tog Krille 2 minuter innan han gjorde sin första glidtackling.
- Gunningberg gjorde sitt livs glidtackling och sitt livs skott, vart ska detta sluta?

Så det hände endel. Nästa gång träffas vi på Berhn Arena.

2 kommentarer:

gunningberg sa...

Vill ju inte påstå att det var livets skott, men det var definitivt LIVETS tunnel! eller vad säger du, Tommy??

Daniel sa...

Blandade ihop alla fina prestationer under träningen. Då får vi vänta på livets skott då...