Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

13 februari 2010

Internmatch i Umeå?



Nä, det var ingen internmatch i Umeå idag. Däremot var det en på KIF Arena för Nerikes Kil. Men för de som spelade kändes det som att spela i Umeå IK då det var höga snövallar, -7 grader, frost i skäggen och ett kamerateam med reportrar på plats. Förhoppningarna innan matchen var ändå att spelet skulle värma så pass mycket så att istället för Umeå känslan skulle man få uppleva den härliga Hallskogsvallen känslan redan i februari. Stundtals blev det även så då båda lagen bjöd på fina kombinationer och fantasifulla anfall. Där det blå laget var de som "fick ihop" spelet mer än det röda. De var också de som vann matchen med klara 6-2. Detta efter en riktig rivstart då man körde över rött i början då de inte riktigt var på tårna. De blåa ledde med två noll innan röda började komma igång. Två mål som gjorts av de notoriska målskyttarna David E och Fredrik M. Båda två som för dagen gjorde två mål, och det var inga direkta "skitmål" heller. Fredrik lobbar in bollen och David gör en cykelspark över en chanslös Kim för dagen vaktande den röda målburen. Det var faktiskt en afton som kommer att bli ihågkommen för sina otroliga mål. Förutom David och Fredrik gjorde Simon ett starkt mål till 5-1 (vilket var halvtidsresultatet) detta efter att rött gjort ett vackert mål genom Anton med bra förarbete av Yim. Ett mål som var en exakt kopia av 1-0 målet mot Östansjö förra försäsongen. I andra får Matte på ett kalas skott till 6-1 och junior Adam placerar fint in bollen till slutresultatet 6-2 i slutet av andra.

Som sagt, stundtals var det bra spel. Det som är roligt att se är att det är ingen som faller ur, utan alla gör en godkänd match. Sen har många mycket kvar att ge. Det man ändå ska komma ihåg är att vi är i mitten av februari, vi har tränat på små ytor och vi var många nya ansikten på nya positioner. Med det i åtanke så ska man vara nöjd med det som bjöds. Men vi måste även erkänna att vi har en bra bit kvar med både anfallsspelet och försvarsspelet, men vi har ju även en bit kvar till premiärerna. Några som ändå stack ut lite i dag var Walid och Simon i blått men det var flera som visade framfötterna i det vinnande laget. I rött fick vi se fina glimtar av några spelare som gör att man ser mycket fram emot den kommande säsongen.


Teori genomgång i ett av omklädningsrummen.


Fin besök idag och en av de många fans som kom. Förutom Sir Forsman så var även tälje fotbollsakademi på plats vilket gav en skön stämning på läktaren. Under denna match var även Risbergska TV på plats.


Blått bygger upp sitt anfall medan rött söker försvarspositioner.


Efter en mindre lyckad start börjar rött ta fart.


Andreas ska sätta igång spelet. Andreas vars svettigaste räddning idag kom på en röd frispark i mitten av första halvlek, en riktig så kallad publikräddning.


Simon kollar ur över terrängen.


Upp med laget, en ständig slogan för en mittback.


Även under internmatcher kan det hända skador. Här är en bild på Mattes knä efter en "glidtacklingsduell" med Wickström. Som tur var så repade Matte sig ganska fort och kunde fortsätta spela, och till och med göra mål.

Slutorden och sammanfattningen blir: En bra första utomhuspremiär som gav vissa svar för tränarna. Både positiva och sådana som behöver förbättras.

Inga kommentarer: