Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

03 mars 2010

Wales-Sverige 0-3 (0-1)

Det nya landslaget startar ikväll förberedelserna inför höstens EM-kvalmatcher. För motståndet står Wales och matchen spelas i Swansea. Sverige visar upp ett frejdigt spel och det skapas chanser i parti och minut. Och precis som vanligt så agerar Majsan och Mellis rena väggen i mittförsvaret. Seb som högerback visar sig vara ett genidrag, även om han själv inte vill tillstå (som Olle Nordin alltid sa) att det är någon position han drömt om. Seb visar sig dock ha brassekvalitéer som flygande ytterback och riskerar att bli fast där. På samma sätt gör Safari en rad räder på vänsterkanten och det är också ett inlägg från honom som Rasmus Elm möter på volley och trycker upp i bortre x-et, redan efter 18 minuters spel! Trots massivt spelövertag och ett defensivt innermittfält som dominerar totalt blir det inga fler mål i första halvlek. Svensson och Källström bevisar än en gång att de faktiskt kan vara på planen samtidigt och det blir bra ändå.

I andra halvlek rinner Toivonen igenom innan publiken ens hunnit bänka sig. Tyvärr blir han hejdad av typiskt brittiska backar precis i skottögonblicket och domaren ser ingen annan utväg än att blåsa straff. Förste straffskytt för kvällen är något överraskande Anders Svensson som gör sin 105:e landskamp. Och rutinen räcker till och blir över när han trär in bollen i första nätmaskan bakom vänstra stolpen. Helt otagbart för keepern.

Ett par byten senare så är det dags igen. I den 76 minuten resulterar en av många långlöpningar från Seb på högerkanten. Hans stenhårda inlägg längs marken har precision likt en gevärskula från Björn Ferry i ett OS-lopp helt nyligen. Inne i boxen möter en helt fristående Elmander bollen och skickar upp den i nättaket innan målvakten ens hunnit vända sig om! 3-0 är ett faktum och Hamrén står med tårar i ögonen längs sidlinjen. Propaganda!

Eller hur tror du det går ikväll?

3 kommentarer:

Matte sa...

Inte för att komentara men är de inte em-kval härnäst?:)

Daniel sa...

Du hade i alla fall rätt resultat i halvtid... Din bästa tipning hittills...:)

jOhan sa...

Rätt Matte! EM-kval är det. Och det står det. Numera... ;)