Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

18 mars 2010

Optimisten ökar chansen att lyckas

Det är viktigt att vara positiv.

Pessimism och tvivel minskar dina chanser att lyckas. Det är förstås svårt att arbeta hårt och engagerat, när du tror att ansträngningarna ändå inte kommer att löna sig. När du räknar med förlust blir det du gör halvhjärtat, och du ger lätt upp så fort du möter motgångar. Pessimisterna underkänner snabbt sig själva och tenderar att ge upp redan efter första misslyckandet. Om du är ute och springer och tänker "nu orkar jag inte mer", så stannar du snart och promenerar. Men tänker du "det här är inte svårt utan roligt", ja då springer du lättare vidare. Ditt tänkande styr ditt beteende.

Som tur är går det att vända pessimismen mot en mera optimistisk syn på sig själv och sina möjligheter. Lyckas du med detta följer mycket gott av bara farten. En positiv personlighets förändring kan bara komma till stånd om den stöds av ett positivt tänkande. Det gäller dock att finna kraften till ett positivt tänkande och en positiv livshållning. Positivt tänkande kan kräva träning. Om du dessutom länge varit låst i negativa föreställningar, är det viktigt att du får stöd och hjälp, eftersom risken för återfall är uppenbar. I det positiva tänkandet ligger nyckeln till ett gladare och bättre liv. Därför är det en viktig fråga i personlighetsutvecklingen att försöka att komma in i positiva tankebanor. Attityden skapar vinnaren!





Källa: Instruktionsboken till livet.

Inga kommentarer: