Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

25 mars 2010

David vs. Goliat = falskt. David + Goliat = Sant

Som religionslärare så känner man väl till historien om David och Goliat. Och även om man inte är religionslärare eller kristen så är faktiskt historien kring David och den store farisén intressant att läsa. Så veckans lästips är helt klart berättelsen som står skriven i gamla testamentet i bibeln. Kort handlar berättelsen om Goliat, den store krigaren som ingen vågade möta, ingen förrän David dök upp. Berättelsens sensmoral är att den lilla genom mod och list kan övervinna den stora och till synes oövervinnerliga. I berättelsen finns det mycket att lära (något som Walid och Andreas kommer att märka eftersom det blir prov på det sen :)) men anledningen till att jag skriver om den är att vi i Kil nu kommer att ge uttrycket David och Goliat en helt annan innebörd. För igår skrevs historien om, nu är de inte längre en kamp mellan de onda och de goda. Nu handlar historien istället om en kamp, där de små och de stora tillsammans kämpar mot det ännu okända.

Första sidan av berättelsen skrevs igår. Då David och vår egen Goliat (herr Krossler) tillsammans stod för 2 mål och två assist, i deras första match ihop. Förhoppningsvis kommer berättelsen om Kils David och Goliat bli många sidor lång, med masor med spännande berättelser. Berättelser som kommer att sätta skräck i motståndarna, och historier som kommer få femmans backar att bli bleka. Det är vad jag kallar en riktigt spännande berättelse!

Men kom ihåg: För att David och Goliat ska lyckas och berättelserna ska bli sanna. Krävs det jobb, och framförallt ett härligt gäng bakom, som stöttar upp och som pushar på!


Vi har lyckats komma över Goliats shorts. För att se storleken, jämför med tändsticksasken till höger.

Inga kommentarer: