Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

12 maj 2010

ÖSK träning

Var nere på Behrn Arena idag och tittade på ÖSK och deras träning. Det är då några saker som slår en när man tittar på en allsvensk träning:


1. Det är sådan enkelhet i övningarna. Man tror att de gör massor med avancerade träningsmoment men det är precis likadana passningsövningar och liknande som vi gör. Det som ändå skiljer är att de orkar hålla på så mycket längre med en övning och framförallt att de orkar hålla en hög kvalitét på övningarna. Visst slår de felpassar precis som vi gör (även om de inte är lika många många som vi) men för dem är det lika viktigt att pass nummer 154 sitter lika fint som pass nr 5. Att alltid hålla fokus, det är något man kan ta lärdom av.


2. Man ska ju helt klart bli allsvensk tränare. Sixten han går och myser nere på plan. Pratar lite extra med några spelare och tar någon instruktion. Men resten av träningen sköter hans assistenser, sweet!


3. Vad snyggt det är när alla ser likadana ut. Alla jobbar och gör sitt bästa hela tiden, och att det är viktigt att man gemensamt hjälps åt att höja stämningen. Därför ska vi alla köpa varsin tränings t-shirt och fortsätta med den där härliga Kil-stämningen som vi har i klubben.


Det var dagens analys. "Råkade" ta någon övning också, så kom ner och träna om du vill träna "allsvenskt"!

Inga kommentarer: