Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

09 maj 2010

Dagboken v. 18

Kära dagbok...

Efter en s.k social helg med sambon och hennes vänner och efter att ha tänkt igenom torsdagens match mot Frövi IK så var det nya takter som gällde på måndagen. Det var teorilektion, religionslektion, idrottslektion och ännu en religionslektion som stod på schemat. Och okej, jag gjorde det jag skulle. Men med Magnus Bergman vid skrivbordet bredvid så är det lätt att glida in på KSK-snack. GÖTT!


Riktigt så här ser det inte ut varje dag när jag och Magnus sitter och smider Kil planer, men det var den enda bilden jag hade på honom från jobbet. Här är han i full fart och bjuder på snittar på idrottslärarnas julfest.

För att göra mitt jobb ännu mer svårplanerat och svår jobbat så dyker även Lunkan in då och då. Vilket gör det totalt omöjligt att jobba...


KLIPP DIG! Men stiligt att se KSK-tröjan vid guldbollen.

Förra året så pratade jag och Magnus mycket träningar och sådant men eftersom Magnus nu var valt att arbeta på hemmafronten (barn 2 planerat 19:e Maj) så blir det mycket kilenare, (varför kan 40 spelare inte fixa fler Kilenare?) laguppställningar till matcher, (Magnus är speciellt inriktad på mittbackar, undrar varför?) och allmänt Kil-snack (de nya målnäten, vem leder tunnelligan, hur ser Vallen ut osv.). Och man har märkt att även om vi inte pratar träningar så finns det mycket att diskutera :)

När man sedan pratat klart med Magnus och börjar bli sugen på att prata om träningar och laguppställningar (låter som att jag inte gör något annat) då ringer man dagens obligatoriska samtal till Kindgren. Efter det vanliga lärarsnacket så går man in på klubben med stil. Just denna måndag så pratade vi mycket kring vad vi gjorde rätt och mindre bra på matchen mot Frövi. Vi kände att vi inte fick till uppspelen så som vi ville. Detta är inget vi tränat direkt mycket på med tanke på planer och liknande men nu var det dags. Vi planerade upp veckans träningar (vi gör grovplaneringar för säsongen men sen detaljerat för varje vecka), la på och sågs 2 timmar senare för träning...


Mikael Kindgren försöker värva Petter Noren (f.d Adolfsberg IK, nu Hidingsta) på tränarnas träningsresa i Sälen. Värvningsförsöket lyckades inte :)

Kom till träningen kl. 17.46. Fem spelare var där, WTF? 17. 59 var 25 spelare där. 18.06 var 28 spelare där... Träningen gick bra. Vi delade upp oss i två där Micke tog hand om en uppspelsövning (som vi kommer att träna mer på) och jag en spelvariat där det gäller att hitta ytor framåt i plan. Spelarna verkade uppfatta hur vi ville spela och stundtals såg det riktigt bra ut, men vi måste orka att hålla koncentrationen på övningarna längre! Det blev avslut och snabba steg på slutet. Förutom de vanliga sakerna som händer på en träning så var det sista träningen med de gamla bollarna, RonaldoRobban gjorde gräsdebut och Kiss dök upp på radion...

Tisdag: Jobb till 16.00, snack med Magnus, Lunkan och Micke som vanligt. Hade sedan dejt med Uffe på Team Sportia kl. 16.20 där vi ordnade kläder, nya bollar och lite annat smått och gott till laget. Åkte sedan direkt till träning. På träningen kom Walids bror Kalid upp och ville testa på oss. Även junior Gustav tog sin första träning med laget (lagom till gräs). Idag var träningen som för alltid kommer att kallas - Den gula träningen. Vi hade nämligen våra nya träningsbollar, gula Umbro (Umbros dyraste på marknaden). Vi hade även våra nya "rep-bollar" (tack Carina, du är underbar!) Dessa bollar höjer nivån ännu ett snäpp. Nu har vi bra bollar på träningarna samt att rep-bollarna kan användas till rehab, extra träning och för att finslipa huvudspelet, sweet. Om du undra vad rep-bollar är, kom och titta på en av våra träningar, eller ring en vän. Även denna träning bestod av uppspelsträning och avslut (vi är inne i anfallsperioden av träningarna) Det mest spektakulära är nog ändå att Kindgren åkte på en tunnel, Pontus är grym på rep-bollarna och jag får ont i höften. Måste vara höftkulan, börjar bli gammal... Får givetvis inte glömma räkosten till mackorna!

Tänk att få åka på en räkmacka...

Torsdag: Match mot Fellingsbro! Mycket av tankarna under dagen är riktade till idrottsparken i Fellingsbro. När man sedan sitter i bilen med Micke och Hannes då börjar det kännas att något är på G. Både jag och Micke är lugna inför matchen. Vi har fått några återbud (Yim, Dan och Krossler) men laget känns ändå riktigt stabilt. Anders har haft problem med låret och även om Anders är en viktig kugge i försvaret så kändes det bra med Krille som ersättare. Jag var aningen förkyld men med Gunningberg på bänken så känns även det bra. Sedan vet man ju att detta är Samuels favoritplan (och visst hade vi rätt) och dessutom verkar Björn spelsugen.

Skriver inte något om matchen, allt finns ju på hemsidan. Men fy fasiken vad skönt det var att få jubla i omklädningsrummet igen. Och titta man på nedanstående så njuter man ju otroligt:

2009: KSK 2 matcher, 0 poäng
2010: KSK 2 matcher, 4 poäng

Jag, Micke och Hannes njöt halvvägs till Örebro. Sedan var det dags att se vad vi behöver kolla på inför nästa match mot Eker (vad vi kom fram till säger jag inte ifall något Ekers fan läser detta) När man la sig kändes det skönt (förutom att jag hatar Göteborg och att jag aldrig kommer åka dit igen... i alla fall inte i Maj...)

Fredag-Söndag: Det mesta av tiden har gått åt att kurera sig. Mina känningar i halsen blev värre och sedan kl. 16.17 i fredags har jag legat i sägen med feber och en näsa fylld med lika mycket snor som det finns ödmjukhet i Anna Anka, fast tvärtom. Men det var det värt, vi vann ju! Skönt även att Magnus känner sig bra i låret, Tobbe i huvudet (så bra det kan bli i alla fall), Anders i låret och Marklund i kroppen (tydligen kändes det lite överallt;) Nu ska jag försöka att ha sms-kontakt med någon i Frövi för att se hur det går i premiären i div. 8. Go Kil

VS.

Vi syns nästa vecka!

Inga kommentarer: