Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

01 augusti 2009

I djurens tecken

Den tredje träningen i försäsongsveckan är över. En träning som gick i djurens tecken...
Träningen började med att vi lämnade Vallen för att åka till vår träningsanläggning i Klockhammar, med fin gräsplan, beahvolleyplan och romerskt bad (egentligen Klockhammars badplats för allmänheten). Kil truppen steg ur bilarna för att sedan börja en kort uppvärmning med jogging runt plan. Uppvärmningen fortsatte lekande lätt med ett set fotbollsbeachvolley. Här kom de första tecknen på att djuren smugit sig in i träningen. Det är Manne som genom att försöka härma ett ormgap slänger fram både armar och ben i försök att träffa bollen, tyvärr i ett misslyckat försök. Kort därefter är det Jimmy som härmar en djupdykande val där han med bakfenan (benen) försöker att få bollen över nät, även detta djurförsök slutade i misslyckande.
När uppvärmningen var klar (lag Daniel, Anton C, Manne och Tommy vann) gick vi på lite tuffare aktiviteter i form av styrka. Vi körde två Kalle Selander varv och avslutade sedan med parövningar. Hela laget såg ut som bökande grisar i det fuktiga gräset och det plaskade gött när man som spelare för första gången landade på ryggen i det gröna. Det var bra drag under övningarna och alla gjorde sitt bästa. Olle och Fredrik bjöd på riktig akrobatik när de försökte göra pararmhävningar.
Efter styrkan testades konditionen genom olika varianter av löpningar med och utan boll. Dagens träning avslutades med en variant av evighetsstaffett där det gällde att springa tills man sprungit ifatt den som var framför, eller blivit ifattsprungen av den bakom. Denna övning är mycket jobbig både fysisk och psykisk då det gäller att spring fort och intesivt under en lång tid. Första rundan vanns av Jimmy som sprang så att benen nästan gick av. Brorsan Johnny ville inte vara sämre utan vann heat 2. Heat 3 vanns av Daniel efter en jämn kapplöpning av alla inblandade.
Träningen avslutades med nerjogging och bad i det mindre ljumna vattnet. Det var nu som djurparken verkligen syntes. Det fanns, badankor, sälar, sjölejon, dunderklumpar och vattensnokar. Roligt var att det inte fanns några badkrukor, även om det tog längre tid för vissa att komma i vattnet än andra... Nedan kommer en film från djurparken.


Efter träningen åkte vi tillbaka till Vallen. Där var det grillning som gällde och det blev ett härligt ljugande kring elden.

Föredömet Olle dricker saft direkt ur kannan.


Samkväm vid elden. Här framkommer det att Tommy är en av dem som kan konsten vid att snubbla på tungan bäst.

Nu är första träningsveckan avklarad. En vecka som inneburit hårt jobb och som för de som tränat förhoppningsvis rustat oss inför en intressant höst. Det enda negativa är antalet som varit på träningen och om vi tränare ska vara ärliga så är vi besvikna över det. Annars har det varit många plus och vi ser med spänning fram emot hösten. Nästa vecka tränar vi som vanligt på måndag och tisdag (på tisdag är det fotbollsdagis för spelarbarnen). Syns då!

Inga kommentarer: