Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

30 augusti 2009

En riktig uppfostran...

Fick höra en spännande berättelse igår som jag tänkte förmedla. En berättelse som gör seniorerna glada och juniorerna skakande av skräck...

En lokalt känd fotbollsspelande Örebroare fick som 16 åring chansen att få åka och provträna med Glasgow Rangers. Upplägget fungerade så att under vissa perioder fick unga talanger komma och testa med både juniorerna och seniorerna. Juniorerna tränade före seniorerna som hade teori innan sin träning. När juniorerna hade tränat i någon timma kom seniorerna ut och några av juniorerna fick vara med på seniorernas träning (detta gjorde b.la. att vår vän fick träna med en av bröderna Laudrup). När han kom till träningsanläggningen första dagen var han givetvis nervös. Han kände ingen och kände en stor press att lyckas. Till hans stora glädje kom ett bekant ansikte fram till honom strax innan träningen. Det var VM-94 kungen Jonas Thern som ville "hälsa honom välkommen". Konversationen gick till på följande sätt:

- Hej, är inte du svensk?
- Jo det stämmer, sa vår unga talang.
- Bra, då får du putsa mina skor. (Sen gick Jonas och sa inget mer under veckan)

För upplägget var också så att juniorerna alltid putsade seniorernas skor innan träning. Detta kallades att fostras in på rätt sätt i klubben. Kanske något för Kil att kopiera? Eller vad säger ni?


Alltid blänkande skor!

3 kommentarer:

Emanuel sa...

Hm låter bra..
Anton mina skor står på hylla nr 1...

Magnus sa...

Vem putsar tränarnas skor? Forsman?

Matte sa...

Låter som en riktigt dålig ide, eller beror på, vad räknas jag som? :)