Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

21 september 2009

Spelarjakt 2009

I vår jakt efter nyförvärv inför säsong 2010 har vi nu kommit till jakten i södra Europa, nämligen Spanien och Barcelona. I Thailand fanns det vissa intressanta spelare men det är tyvärr inget klart med någon i nuläget (vi återkommer så fort vi vet vad som händer i öst). I Spanien däremot hittades det en del drös med lovande spelare och vår förhoppning är att vi i alla fall ska kunna knyta till oss någon av dessa "okända talanger" till klubben med stil. Scout Wickström tog till denna resa med sig spelare Gunningberg för att med hans känningar inom klubben lyckas hitta en spelare som inte bara passar spelmässigt utan också socialt i Närke-klubben. De första dagarna bestod mest i att komma in i miljön och att känna på staden och vädret (26 grader och sol). Det var under lördagen som den stora "jakten" började. Kil scouterna fick känslan av att spelarna visste om att de två var på jakt då det var många som ville visa framfötterna inför duon. Först var en viss svensk som redan efter två minuter ville visa att han verkligen skulle kunna konkurrera om en plats mot vår målskytt David då han vrickade in bollen till 1-0 för Barcelona. Sedan fortsatte det av bara farten och i halvlek stod det 4-1 till hemmaklubben. Wickströms anteckningsblock var fullskrivet och Gunningberg njöt av tanken med att få lira med någon av de andra spelarna på planen. Andra halvlek var inte lika stämningsfull då det verkade som att spelarna kände att de visat sitt för kiltränaren. Innan scoutingen var slut passade spanarna på att kolla in anläggningen då man kanske skulle kunna ta med sig några smarta tips hem till Hallskogsvallen, vissa intressanta iakttagelser gjordes och nu består ett gediget arbete i att följa upp spelare och lokalmöjligheter inför kommande säsong. Frågan är nu vilka som kommer att få chansen att lira i klubben med stil? Nedan kommer lite material från resan.


Grabbarna utanför en av fansshopperna, kanske något för Kil?


Gunningberg provar ut nytt bortaställ inför 2010.


Nästan Kil märket...


Utanför arenan. Det är bara asfalten som skiljer, annars kunde det ha varit vallen.


Arenan 1 timme innan avspark. Mer öde än vallen.


Men Patrik, nu får du bestämma dig... Ska du ha Iniestas tröja (nummer 8) eller ska du ha Zlatans tröja (nummer 9). Du kan ju inte ha båda samtidigt... Eller försöker du få det bästa utav två världar?


Publiken (76 000) en vanlig hemma match på vallen, nej på Nou Camp var det...




Såhär ser det ut när det blir mål på Nou Camp.

2 kommentarer:

RonaldoRobban sa...

lite lamt , trodde det skulle vrålas så det heter duga :D

Daniel sa...

Ljudet på min kamera gör väl inte riktigt Nou Camp rättvisa...