Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

19 januari 2009

Nya Gamla Ullevi snart klart

Lagom till allsvenska premiären ska Gamla Ullevi stå klart för fotboll igen. Arenan, som är ritad av arkitekten Lars Iwdal, kommer att ha 18 800 platser, varav 3 800 är ståplatser, och den har täckta hörn med branta läktare på andra etage. Upplagt för riktigt bra närhet till spelet och stämning i klass med den som Borås Arena kan bjuda på. När den står helt klar har den kostat 210 miljoner att bygga (affärsytor undantaget). I sommar är Gamla Ullevi en av fyra arenor som står värd för EM-slutspelet för U21. Tills dess kommer arenan att ha naturgräs men det är mycket möjligt att det blir konstgräs längre fram. Av erfarenhet vet man att det är svårt att hålla ett gott skick på en arena med täckta hörn, där solen kommer åt under väldigt begränsad tid på ett dygn.

2 kommentarer:

Bluesbrother sa...

Prislappen som anges är inte den för låg, som boendes i Gbg har ryktet gått att den kosta ca 370 mille, men affärsytorna kostar väl knappast 160?
Fin blir den dock om lite färglös utan publik. :)

jOhan sa...

Prisuppgiften kommer från byggherrens hemsida.