Jag känner att någon måste stå upp för an kulinarisk sensation som lever i det undanskymda här i Sverige, där få ens har en relation till rätten. Jag talar om surkål. I USA är surkålen mycket omtyckt och nåde den korvgubbe som inte har den läckra kålen att erbjuda till en hot-dog med bröd. I Tyskland är det mer än en maträtt, det är en kulturskatt som ingår i många många traditionella rätter. Nu är det dags för oss svenskar att upptäcka denna kål som förgyller allehanda korvrätteer på ett unikt sätt. Tyvärr verkar det som namnet surkål har placerat den i samma fack som t.ex. surströmming. Pizzasallad, som ju även den är sur, har klarat sig mycket bättre och är många svenskars favorit. Nej, jag vill vurma för surkålen och påstår att den kompletterar varmkorven på ett oslagbart sätt, bättre än både bostongurka eller rostad lök.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
What the...
A kål of duty...
På tal om fussball?
Skicka en kommentar