Stort och smått om fotboll på Närkes spets och hela vägen ut i vida världen. Här blir det innanför skjortan på såväl nyförvärv som trotjänare i föreningen, men också rapporter från både matcher och träningar liksom resten av fotbollsvärlden. Helt enkelt en blogg för dig som gillar boll i allmänhet och Nerikes Kil i synnerhet!


besöksräknaren

27 oktober 2010

ÖSK träningsmatch

Idag den 27 oktober hade ÖSK testmatch för intressanta spelare till sportklubben. Det var spelare som testade för allsvenska ÖSK men framförallt för ÖSK Ungdom. Kil-coachen Wickström fick chansen att coach ett av de testspelande lagen. Här kommer hans dagbok:

16.30. Samlas tränare och ledare för de båda lagen. Lag vit coachas av Håkan Hjulin och Magnus Samuelsson. Lag svart av Björn Hjulin, Peder Hessel och Daniel Wickström. Tränarna får en kort genomgång av varje spelare och kollar upp direktiv inför matchen. Det intressanta här är att det i diskussionen ett par veckor innan matchen diskuterades det om kil-spelare. Tyvärr fick ingen chansen men något namn var men en bra bit i diskussionen. Båda lagen ska spela 4-3-3 efter order från Sixten Boström.

17.00. Spelarna anländer till arenan och respektive omklädningsrum. Lag svart tar A-lagets rymliga "klädbytar-plats". Det blir presentation av ledare och spelare. Lätt mellanmål med mackor, banan, kaffe och sportdryck. Respektive ledare har varsitt område att gå igenom och spelarna förbereds. Jag fick ansvara hörnor (lagom bra ansvar när man ska skolas in, rookie som jag är i detta sammanhanget).

17.45. Spelarna går ut och värmer upp. En uppvärmning som om den hade skett en het sommardag på Hallskogsvallen så hade gräset brunnit upp. Bra tempo och mycket laddning i luften.

18.15. Spelarna går in och förbereder sig för uppgiften. Korta direktiv från ledarna till repsektive spelare.

18.20. Sixten Boström kommer in och kort presenterar sig själv och önskar spelarna lycka till.

18.25. Spelarna springer ut. Jag fick med stor glädje in en kil-övning, då vi körde våra klassiska löp innan match, stort! Härligt att få stå i mitten och klappa igång dem.

18.27. Laguppställningarna annonseras för den nyfikna men fåtaliga publiken. Kul att höra följande: - Tränare ÖSK lag svart, Daniel Wickström. Första gången ens namn ropades upp i högtalarna på Behrn arena, men kanske inte sista...

18.30. Matchen är igång. Lag svart börjar bra och tar över mitten totalt. Stundtals fantastiskt spel. Framförallt från BK Forwards Ahmet Yasin, men även fina intensioner från lite andra håll. Otroligt att se några spelare födda -95 göra så mogna beslut och ta för sig så bra. Efter 20 minuter började dock orken tryta och lag vit tar över mer och mer. Här har vi alltså div 2 spelare som inte orkar en hel match, och knappt en halvlek. Det var bra tempo men inte extremt. Redan här sållas agnarna från vetet. I halvtid leder lag vit med 3-0.

19.20. Kort genomgång i paus med spelarna. Jag var inte nöjd med våra ytterforwards försvarsspel, så jag instruerade på tavlan. Båda spelarna visade fina intensioner framåt (framförallt Gabriel från Syrianska som gör en bra första halvlek), men jag ville att de skulle bli mer aggressiva i försvarsspelet. Sedan pratade vi om vår "diamant" på mitten, som behövde jobbar ihop mer. Anvslutningsvis diskuterades en gammal klassiker. Mer avslut och inte så många instick i mitten. Känner ni igen den?!?

19.30. Andra halvlek drar igång. Mål i baken direkt. Halvleken känns som att den mest ska spelas av. Slutresultatet blir 5-0 till vitt. Så dåliga var inte svarta och 4-2 kanske hade varit mer rättvist. Men vita var mer samspelta. Hade en oerhört duktig kille på mitten sen en grym topp. Tyvärr David och Krossler så skulle jag petat er för honom :)

20.30. Inne i omklädningsrummet igen. Vi tackar spelarna för bra jobb och önskar dem lycka till i fortsättningen. ÖSK-ledningen tar hand om dem som känns intressanta fortsättningsvis.

20.40. Dags att ge sig ut på Arenan och hitta de tre bollar som fattas. Ingen skillnad från Kil alltså.

21.00. Äter de sista mackorna som finns kvar. Småsnackar med lite med några i ÖSK styrelsen.

21.30. Hemfärd och tack för en oerhört rolig dag.